Agii Apostoli har flere små og relativt langgrunne strender i grønne omgivelser og det er bare fire kilometer til Chania.

Rolig og fredelig
Om kveldene kan du nyte det rolige folkelivet på de små tavernaene og barene som ligger i landsbyen. Ønsker du et litt livligere kveldsliv kan du ta buss eller taxi inn til Chania der pulsen er høyere og utvalget større.

Sjarmerende hotell
I Agii Apostoli kan du velge mellom flere små, koselige og familiære hoteller. Reiser du med barn kan f.eks. bo på hotell Golden Sun og Kiwi.

Et sjarmerende byliv i Chania
Det er bare en kort tur med taxi fra Agii Apostoli til Chania. Der er det et livlig folkeliv med restauranter, musikkbarer og håndverksbutikker rundt den hesteskoformede havnen og i den gamle bydelen. Et stykke unna ligger det venetianske fortet fra 1500-tallet der du har en strålende utsikt over byen og havet.

Mat og drikke
Slå deg ned på en ouzeria og ta en appetittvekker før du spiser dagens middag. Et glass ouzo, det greske anisbrennvinet, serveres med mezédes, som kan være snacks som oliven og agurkbiter eller småretter som ochtapodi, kald marinert blekksprut og tiropitaka, små smørdeigspaier fylt med fetaost.


Utflukter til øyas høydepunkter

Hvis du vil se mer av den greske øyverdenens største øy, finnes det mye å oppdage. Koselige landsbyer, fargerike byer, grønn natur og antikk kultur. På våre utflukter kan du blant annet oppleve Knossos med kong Minos palass, dra på båtutflukt eller bli med på en dagstur til Santorini, Hellas mest spektakulære øy.

Paradisstrender
Selv om du bor ved fine strender bør du absolutt utforske resten av Kreta. Elafonissi er en ekte paradisstrand som ligger på en halvøy på sørlige Kreta. Her har den finkornete stranden blitt farget rosa av koraller og skjell. Du kan reise på en dagsutflukt hit eller til koralløya Gramvoussa med sin venetianske festning.

Vandring, sykling og dykking
Du kan også utforske Kreta til fots eller fra sykkelsetet, ja til og med under vannoverflaten. Vi tilbyr mountainbiketurer på ulike nivåer og vandringer i de naturskjønne ravinene Samaria og Imbros. Vi formidler også dykkeutflukter og kurs som arrangeres av et dykkesenter på øya.

Med leiebil rundt øya
Du kan også leie bil og i eget tempo kjøre gjennom det vakre landskapet og ta avstikkere til små og større bukter og små landsbyer i skyggen av vakre olivenlunder.

Les mer om Agii Apostoli her.

Tags: ,

Leave a Reply